Elérhetőségek

Balogunyom Község Önkormányzata

Cím: 9771 Balogunyom,
Kossuth L. u. 3.
Telefon:
+3694556040

Mobil:
+36301803423
E-mail:
balogunyom@savaria.hu


Települési támogatás bölcsőde, óvoda, iskolakezdéshez 2021

-30Tisztelt Lakosok!


Balogunyom Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 8/2021. (VI.29.) önkormányzati rendelete alapján 2021 évben is kérhető a bölcsőde, óvoda és iskola kezdéséhez települési támogatás, az alábbi feltételekkel:


A bölcsőde, óvoda és iskola kezdéséhez települési támogatás nyújtható annak a szociálisan rászorult személynek, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 600%-át (171.000 Ft,-), ha a gyermek vagy tanuló és a kérelmező szülő – örökbefogadó vagy nevelőszülő – lakóhelye Balogunyom községben van, valamint ha a kérelem benyújtásának napjáig a tanuló alapfokú oktatás esetén a 16., középfokú és felsőfokú oktatás esetén a 23. életévét még nem töltötte be.
A kérelem augusztus 1. napjától szeptember 30. napjáig nyújtható be.


A kérelmező köteles a jogosultság megállapítása érdekében a jövedelemnyilatkozatában feltüntetett jövedelmekről, azok tartalmának megfelelő igazolást benyújtani, a kérelmekhez minden esetben mellékelni kell a háztartásban élők jövedelemigazolását.


A települési támogatás igénylése esetén a jövedelemigazoláson túl a kérelemhez csatolni kell a kérelem alapját szolgáló tények igazolására: a bölcsődei vagy óvodai látogatási vagy iskolalátogatási igazolást, tanulói vagy hallgatói jogviszony fennállását igazoló, az adott tanévre vonatkozó iskolalátogatási, illetve hallgatói jogviszony igazolását.Vissza az előző oldalra!
Balogunyom Község Önkormányzata - Magyar